Sykemeldt jobbsøker

publisert i Blogg

Hei John Petter

Tenkte bare jeg skulle gi deg en liten oppdatering og takke deg for all hjelp i den vanskelige jobbsituasjonen jeg har befunnet meg i de siste tre årene.

Jeg har søkt noen jobber, og da jeg nå ble innkalt til det første intervjuet fulgte jeg dine råd og prøvde å legge vekk tanken på at det er umulig å få ny jobb når man er sykemeldt grunnet arbeidsforholdene på nåværende arbeidsplass.

Jeg forberedte meg veldig, veldig godt på hva jeg ønsket å si om situasjonen, og klarte å finne noen formuleringer som var ærlige, men ikke utleverende. I tillegg fokuserte jeg så godt jeg kunne på de tingene du har sagt om at den riktige arbeidsgiveren vil ha forståelse for at slike ting kan oppstå i et arbeidsforhold, og at de ikke nødvendigvis vil «dømme» meg for dette.

Siden jeg hadde gjennomtenkte svar som jeg var komfortabel med, klare på forhånd, følte jeg meg trygg og rolig under intervjuet, og det gikk veldig bra!

Det endte med at jeg ble oppringt for å få kontaktinformasjon til nåværende leder. (Jeg hadde opplyst at jeg ikke ønsket å involvere nåværende ledelse i min jobbsøkerprosess før det eventuelt ble avgjørende for tilsetting).

Dagen etter fikk jeg faktisk tilbud om jobben!

Jeg tar kontakt med deg igjen dersom jeg får behov for hjelp hvis det skulle oppstå vanskeligheter i oppsigelsestiden, men i utgangspunktet tenker jeg at du allerede har gitt meg verktøyene jeg trenger for å ta de riktige valgene.

Jeg er utrolig takknemlig for støtten du har gitt meg i den vanskelige tiden, og for alt jeg har lært av deg om meg selv, og om mekanismene på en arbeidsplass som kan føre til sykdom. Jeg er overbevist om at det var de konkrete rådene jeg fikk som førte til at jeg gjennomførte intervjuet slik jeg gjorde, og at jeg dermed fikk jobben. Tusen, tusen takk!

Klienten
__________

Hei,

Takk for flott tilbakemelding – veldig godt å lese. Gratulerer! Husk samtidig at mine råd virket bare fordi du valgte å bruke dem!

Dette kan være spennende for andre i samme situasjon. Kan jeg skrive det om til en anonymisert form og publisere det? Suksesshistorier med et vanskelig utgangspunkt kan være nyttige for mange.

John Petter
__________

Hei igjen

Du står helt fritt til å bruke min historie i anonymisert form. Jeg vil tro at det er flere enn meg som tenker at løsningen er å finne seg ny jobb, men at dette fremstår som temmelig håpløst så lenge man er sykemeldt.

Jeg prøvde jo gjentatte ganger å gå tilbake til arbeidsplassen fordi jeg var sikker på at det var nødvendig for å komme videre i jobbsøkeprosessen. Av dette ble jeg jo bare sykere, og dessuten opplevdes det som nye nederlag, noe man ikke akkurat har behov for i en slik situasjon.

Det at jeg klarte å ta inn over meg det du sa angående dette, og faktisk klarte å snu egne holdninger slik at jeg kunne fremstille situasjonen på en måte som ikke virket avskrekkende under intervjuet, er utvilsomt årsaken til at jeg ble tilbudt drømmejobben og nå ser enden på et tre år langt mareritt.

Veldig fint om andre kan ha nytte av og få kjennskap til løsningene som hjalp meg, og at det kan gi håp om at det som fremstår som umulig faktisk er mulig!

Klienten