Avvisninger som virker

publisert i Løsninger

Kan smertefulle avvisninger gjøres om til nyttige signaler?

Har du noen gang blitt avvist? Hvordan føltes det?

Det har du sikkert, og jeg tipper det var vondt og smertefullt og stoppet deg fra å få til det du ønsket deg – stoppet deg fra å gjøre det du hadde lyst til.

Et av menneskets største problemer er avvisninger, eller frykten for dem. Avvisninger kan være smertefulle og åpner opp gamle sår forårsaket av avvisninger. Avvisninger kan også være demotiverende, og stopper videre utvikling og fremgang.

«Avvisninger stopper oss, fordi vi lar våre tanker og følelser assosiert med tidligere avvisningene stoppe oss.»

Men hva om vi håndterer de mer funksjonelt, som nyttige signaler, som gaver? Noe som vi kan bruke til vår egen fordel og utvikling? I hvert fall som voksne, nå som vi har mulighet til å håndtere de bedre – nå som vi vet at de bare er vonde og ikke farlige? Kan vi se på dem som hjelpemidler til suksess og indre vekst?

Hva om vi skaper nye assosiasjoner relatert til avvisninger gjennom skifte av fokus og mer funksjonelle handlinger?

For nyfødte barn er avvisninger livsfarlige. Etterhvert som vi vokser opp er de bare vonde, og etterhvert bare minner om vonde følelser. Avvisningene blir til slutt et ubehag vi forsøker å unngå. Men som voksne er de ikke farlige lenger, nå kan de faktisk være funksjonelle. Nå kan vi bruke de til vår fordel – vi kan skape funksjonelle assosiasjoner til dem.

HVORDAN?

Hva om vi slutter å se på de som negative avvisninger – uansett hvor vonde de er, men heller tolker de som nyttige signaler, som «informasjonsgaver», hva skjer med oss da? Hva skjer hvis vi begynner å gi de den oppmerksomheten og takknemligheten de fortjener?

Endrer du fokus, så forandrer du opplevelsen.

Hvis det du ønsker deg, eller forsøker å få til teknisk sett er mulig, hvordan gjøre avvisninger til nyttige rådgivere og motivasjonsfaktorer for å oppnå det du vil?

GJØR AVVISNINGER OM TIL SPØRSMÅL SOM VIRKER:

  1. Hva kan jeg gjøre bedre neste gang?
  2. Hva kan jeg gjøre annerledes neste gang?
  3. Hva skal til for å få dette til?
  4. Var det egentlig en god ide og bli avvist?
  5. Hva gjorde jeg riktig?

    Husk at enhver fiasko inneholder MINST en suksess…

  6. Hva forteller han/hun meg egentlig?
  7. Hva kan jeg lære av dette?
  8. Hva har jeg ikke forsøkt?

Gjennom konstruktive spørsmål gjøres avvisninger om til MOTSTANDSMOTIVASJON. Et fenomen der motivasjonen for å få ting til øker jo mer motstand man opplever.

Hva med å gjøre avvisninger om til søken etter andre og bedre løsninger? Hva skjer med livet da? Vil ikke det skape selvutvikling? En bedre deg? Vil ikke det skape bedre resultater og indre styrke? Vil avvisninger da stoppe deg og demotivere deg?

Verden er jo full av avvisninger, hvorfor ikke få noe ut av de?

Prøv selv! Ta alle de avvisningen du opplever i hverdagen og gjør de om til nyttige signaler, og se at livet gradvis tar en bedre vending, en bedre vei for deg.

Gjør AVVISNINGER om til NYTTIGE SIGNALER – Skap et bedre liv med AVVISNINGER SOM VIRKER, med løsninger som virker!